Uitdagende bijbaan als KCC medewerker – gemeente Borger – Borger

Gemeente Borger-Odoorn

Uitdagende bijbaan als KCC medewerker – gemeente
BEDRIJF: Aethon
GEPLAATST OP: woensdag 3 februari 2021
STANDPLAATS: Borger

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Ben jij het aanspreekpunt voor inwoners van jouw gemeente of een gemeente in de buurt? Als medewerker klantenservice heb jij een luisterend oor en doe jij er alles aan om inwoners te helpen met al hun vragen. Dit kan zowel telefonisch als digitaal. Bijvoorbeeld per e-mail of social media. Al met al een waardevolle bijbaan met veel mogelijkheden!

Het visitekaartje van de gemeente
In de functie van klantcontactmedewerker krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan vragen, klachten en/of problemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over geboorteregistraties, het aanvragen van paspoorten en/of klachten over de publieke ruimte. Aan jou de taak om de burgers hierin zo goed mogelijk van dienst te zijn en te woord te staan. Je bent dus een echte dienstverlener die de burger altijd vooropstelt en leert in deze functie effectief te communiceren. Als eerste aanspreekpunt zorg jij er altijd voor dat de vraagsteller tevreden gesteld is en dat je de nodige acties op touw zet om te komen tot een oplossing.

De gemeente is goed te bereiken vanuit steden als Assen, Emmen en Hoogeveen.

FUNCTIE-EISEN
– Jij bent communicatief sterk. Eerdere klantenservice/klantcontactervaring zijn dan ook zeker in jouw voordeel. Ook weet jij begripvol en oplossingsgericht om te gaan met klachten en andere interactie met burgers. Tot slot:
– Volg je een hbo- of wo-studie of ben je afgestudeerd op dit niveau (harde eis)
– Jij bent +/- 16 uur per week beschikbaar
– Je bent op doordeweekse dagen beschikbaar (tussen 08.00-18:00)

Zonder diploma op hbo- of wo-niveau (of studerende op dit niveau) is het helaas niet mogelijk om op deze functie te solliciteren.

Lees hier meer…

Wat vind jij er van?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*