Projectmanager – Target Search | Recruitment & Executive Search – Enschede

JobID = 5e0.1

Marel is dé toonaangevende leverancier van geavanceerde verwerkingssystemen en services binnen de pluimvee, (rood)vlees en vis industrie. Wereldwijd werken 6100 medewerkers voor onze merken Poultry Processing, Further Processing, Meat Processing en Fish. Samen met onze klanten veranderen we de manier waarop onze voeding geproduceerd wordt. Onze visie is een wereld waar kwalitatief goed voedsel op een duurzame en betaalbare wijze wordt geproduceerd. Ons bedrijf kenmerkt zich door de waarden: unity, innovation en excellence.
 
Marel Meat
De werkmaatschappij Marel Meat richt zich op het ontwerpen, produceren en installeren van machines voor de vleesverwerkende industrie. Hierin zijn wij wereldmarktleider. Naast de vestigingen in Lichtenvoorde en Boxmeer (NLD) hebben we in een groot aantal landen een regionaal kantoor.

In de agrofood worden steeds hogere eisen gesteld aan het vernieuwingsvermogen van complexe productieprocessen. Marel Meat richt zich op de ontwikkeling en productie van innovatieve machines en robots die met de inzet van software onderling communiceren. Hiermee bieden we onze klanten integrale systemen om sneller, duurzamer en goedkoper te produceren. Op deze manier kunnen onze klanten voldoen aan de steeds hogere eisen die gelden binnen de voedingsmiddelenbranche.

Functieomschrijving

Als Projectmanager ben je onderdeel van de Sales organisatie en verantwoordelijk voor het projectmanagement van salesprojecten van contract ondertekening tot de oplevering en overdracht naar service.

De afdeling Project Management is verantwoordelijk voor het realiseren van internationale technische nieuwbouw- en verbouwprojecten in de vleesverwerkende industrie (0.5 – 20 mln.), op basis van de specificaties en voorwaarden uit het contract. Deze afdeling bestaat uit een team van 8 Projectmanagers.

De projectmanager is het eerste aanspreekpunt voor de klant tijdens de uitvoering van het project en het aanspreekpunt voor interne projectteams binnen de Marel Meat organisatie, teven houd je de projectteams up-to-date over voortgang, status en wijzigingen.
Ter versterking van het team zijn wij op zoek naar een Projectmanager. De Projectmanager zal na een gedegen inwerktraject grote en complexe projecten van Marel Meat gaan managen.

Binnen jouw projecten stuur je als Projectmanager een team van specialisten aan, zoals Project Engineers (werktuigbouw, software/hardware), de montageleider en inkoop. Je wordt verantwoordelijk voor de scope, planning en het budget van jouw projecten. Indien er afgeweken wordt van eerder vastgestelde specificaties dan is de Projectmanager verantwoordelijk voor de commerciële afhandeling met betrekking tot meer/minder werk, change orders, technische wijzigingen et cetera. Je signaleert tijdig problemen (zoals budget/planning overschrijding) en hebt hierover afstemming met de Manager Projecten. Je leidt indien nodig bouwvergaderingen. Alle informatie m.b.t. het project, inclusief het overleg met de klant, toeleveranciers en partners wordt via de Projectmanager vastgelegd.

Als Projectmanager bij Marel Meat lever je volledige productielijnen en complete fabrieken op. Dit betekent dat je procesmatig en logistiek goed overzicht moet kunnen behouden in jouw projecten en met uiteenlopende onderwerpen te maken krijgt. Dit zijn zowel eigen machines, machines van derden die worden ingekocht en alle bijbehorende utilities, zoals gebouwen.

De werkzaamheden worden hoofdzakelijk in Lichtenvoorde uitgevoerd. Incidenteel (tot 25%) is het noodzakelijk om te reizen in verband met overleg met de klant en het projectteam op locatie.


Functie-eisen

  • Afgeronde HTS opleiding;
  • Ruime werkervaring als Projectmanager met complexe technische nieuw- of verbouwprojecten;
  • Internationale werkervaring;
  • Daadkrachtig, doortastend en resultaatgericht; stevige gesprekspartner;
  • Ervaring binnen de technische kapitaalgoederenindustrie (machinebouw gerelateerd is een pre).


Arbeidsvoorwaarden

  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • (internationale) carrièremogelijkheden;
  • 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen;
  • Goede pensioenvoorwaarden;
  • Werken bij de wereldmarktleider waarin veel wordt geïnvesteerd in innovatie.


Solliciteren

Voor meer informatie omtrent de organisatie en/ of de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Target Search te Zwolle, Kees-Jan Vaartjes (consultant) via 06-29239099 of via keesjanvaartjes@targetsearch.nl.


Lees meer…