Assistent begeleider Ter Apel – Humanitas DMH – Ter Apel

JobID=1.0.08

Ter Apel

20-28 uur per week

Jij bent welkom in ons Team en dus welkom bij Humanitas DMH

Is jouw passie werken met mensen met een verstandelijke beperking? Dan verwelkomen onze bewoners jou graag als assistent begeleider!

Over onze locatie

Een veilige en vertrouwde omgeving

In een groene wijk aan de rand van kloosterdorp Ter Apel ligt de Vogelhof, een appartementencomplex voor 15 cliënten.

Een deel is gelijkvloers, andere delen tellen 2 woonlagen.

De bewoners wonen er zelfstandig, maar met 24-uurszorg. Ze hebben een verstandelijke beperking en daarbij ten minste 1 extra diagnose, zoals autisme, hechtingsproblemen of andere psychische problematiek. Daardoor hebben ze vaak al een lange geschiedenis van wonen, begeleiding en behandeling achter de rug. Een aantal bewoners hebben ook met justitie te maken gehad. De Vogelhof biedt hen een veilige en vertrouwde woonomgeving.

De bewoners zijn opgesplitst in 3 stromingen die elk een andere begeleiding ontvangen.De eerste stroming focust op het leggen en onderhouden van contacten. Een tweede biedt meer ondersteuning bij het dagelijks leven, bijvoorbeeld bij het verwerken van prikkels en het structureren van de dag. En in de derde stroming worden cliënten geholpen met de volgende stap in de samenleving, bijvoorbeeld met een Volledig Pakket Thuis. Ze wonen dan zelfstandig maar hebben 24 uur per dag terugval-steun en kunnen altijd terecht in de Vogelhof.

Klik hier om naar onze locatiepagina te gaan over de Vogelhof.

De meest bijzondere baan in de zorgWerken met mensen met verstandelijke en/of meervoudige beperking is werken vanuit je hart. Onze bewoners hebben, net als ieder ander, behoefte aan een optimale ontwikkeling, duidelijkheid en structuur. Zij hebben jouw hulp nodig om de wereld naar hen toe te brengen, te vertalen, duidelijkheid te creëren en overzicht te bieden. Samen met hen onderneem je activiteiten, eet en drink je samen, volg je een dagprogramma (waarbij jij hen voorbeeld bent; je leeft als het ware een zo normaal mogelijk leven voor).

Wanneer de wereld niet meer duidelijk is voor onze bewoners kunnen zij dit soms uiten in verbale agressie. Daar deins jij niet voor terug, je weet dan de rust terug te brengen door de wereld te verduidelijken en betrouwbaar te zijn. Jij bent hun veilige basis.

Op die manier kan jij een waardevolle bijdrage leveren aan hun leven!

Ben jij onze nieuwe collegaBij ons kan jij je kennis en ervaring optimaal inzetten. Als assistent begeleider zie je de mogelijkheden van onze bewoners.

Wat breng jij mee?

• Minimaal een zorg gerelateerde mbo niveau-3 opleiding
• Je hebt de drive én het geduld om onze bewoners, vanuit hun wensen en mogelijkheden, vooruit te helpen
• Je bent leergierig en optimistisch, je ziet mogelijkheden/kansen voor jezelf en voor je omgeving en weet die te benutten
• Scherpzinnigheid, niet alleen heb je gevoel voor humor, je hebt ook oog voor detail
• Je bent realistisch, niet alleen als het gaat om het stellen van doelen, maar je weet ook dat het werk fysiek best wat van je vraagt en dat je onregelmatig gaat werken.
• Kennis van Triple C, is wenselijk.

Wat bieden wij jou?

• Werk waar je professionele hart sneller van gaat kloppen
• Een inspirerende werkplek met een Humanistische aanpak die helpt
• Een plek waar ideeën welkom zijn en eigen inbreng wordt gewaardeerd met oog voor jou persoonlijke en professionele ontwikkeling
• Prima arbeidsvoorwaarden, fwg 35, cao-gehandicaptenzorg (max. € 2.766,=), eindejaarsuitkering 8,33%.
• Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast contract.

Wil je meer weten?

Door te bellen of te WhatsAppen kun je jouw vragen stellen aan Anita Wilting, 06-51 96 65 69. Ben je enthousiast en heb je besloten om te solliciteren, doe dit dan voor 6 februari 2021 a.s. via de button ‘Solliciteer’.

Wij kijken uit naar jouw reactie!

Vanwege het #Corona virus, kunnen wij ervoor kiezen om onze sollicitatiegesprekken via beeldbellen; Whatsappvideo, FaceTime of Skype te voeren.

Let op: Wanneer je al eerder gesolliciteerd hebt, log dan eerst in met je inloggegevens.

Helaas, deze vacature is niet meer beschikbaar…

Wat vind jij er van?