Front office medewerker – Vince Group – Emmen

Vince group

Vince Group groeit! Inmiddels hebben wij meerdere kantoren, magazijnen, winkels en een fotostudio. Door de toenemende drukte is het belangrijker dan ooit dat onze klanten, leveranciers en relaties goed geholpen worden. Ben jij een duizendpoot en heb jij een passie voor dienstverlening? Lees dan gauw verder..

Wie zijn wij?
Vince Group is een holding gevestigd in Emmen, die zich sinds 2008 heeft ontwikkeld tot één van de hardst groeiende en meest vooruitstrevende meubelleveranciers in Europa. Wat begon als een B2B dropship-specialist is uitgegroeid tot een octopus die alle facetten van de meubelbranche beheerst. Vanuit onze eigen fabriek in China worden razendsnelle leveringen gegarandeerd en is er volledige controle op de kwaliteitsbewaking. Door enorme voorraden in meerdere magazijnen kunnen alle orders dezelfde dag nog op transport. De snelle groei wordt grotendeels gerealiseerd door onze eigen merken; Dimehouse, Livin24 & Furnwise. Met meer dan 60 werknemers in Nederland en 80 in China, bouwt de Vince Group dagelijks aan het verder uitbouwen van haar dromen en ambities!

Hoe ziet deze leuke functie eruit?
Voor ons hoofdkantoor in Emmen zijn we op zoek naar een allround front-officemedewerker. Oftewel een allround octopus front-office medewerker, want zoals eerder genoemd, is Vince Group uitgegroeid tot een octopus van diverse facetten en dat betreft deze functie ook. Dit houdt in dat jij het eerste aanspreekpunt bent voor onze klanten, leveranciers en relaties. Ook ben jij het visitekaartje voor de Vince Group. Met jouw vriendelijke en open houding wordt eenieder goed geholpen of dit nou via de balie, telefoon of digitaal is. Je bent verantwoordelijk voor het gastvrij ontvangen van onze klanten, leveranciers, relaties en verzorgt hen van een drankje.

Verder zorg jij ervoor dat klantvragen beantwoord worden door ons systeem te raadplegen en benadert de juiste collega’s. Je beheert de inkomende en uitgaande post en verzorgt de inkoop voor kantoor bestellingen. Collega’s komen bij jou met uiteenlopende vragen, je vindt het dan ook erg interessant om verschillende vraagstukken op te pakken en wil alles goed regelen. Je bent erg leergierig en wil dan ook elke dag nieuwe dingen leren. Naast de bovengenoemde werkzaamheden zijn andere veel voorkomende werkzaamheden:

– Klantenservice per e-mail en telefoon;
– Klachtenafhandeling;
– Inkoop;
– Labels gereed maken;
– Retouren registreren;
– Pallet registratie;
– Kleine schoonmaakwerkzaamheden;
– Facturen controleren en doorzetten naar de juiste personen.

Wat bied jij?
Als allround front-office medewerker herken jij je in de volgende eigenschappen: je bent klantvriendelijk, accuraat, communicatief sterk, sociaal en initiatiefrijk.

Je bent minimaal in het bezit van een MBO/MBO+ diploma;
Je hebt minimaal 1 jaar vergelijkbare ervaring;
Je bent flexibel;
Je kunt snel schakelen;
Je bent stressbestendig;
Je kunt goed zelfstandig werken, maar bent ook een echte teamplayer;
Je bent digitaal vaardig.


Wat bieden wij?

– Een baan binnen een internationaal, dynamisch en jong team die online de meubelmarkt aan het
veroveren is
– Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
– 8% vakantiegeld dat maandelijks wordt uitbetaald
– Reiskostenvergoeding
– Pensioenregeling
– Ruimte voor eigen initiatieven en ambities
– Hele gezellige collega’s en een informele sfeer!

Lees hier meer…

Wat vind jij er van?