SEGMENT LEADER / ACCOUNTMANAGER – ABB – Rotterdam

JobID = 1a0.09

SEGMENT LEADER / ACCOUNTMANAGER in het HEAVY INDUSTRY & UTILITY SALES TEAM

Als Segment Leader / Accountmanager ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van Electrification Distribution Solutions in het aan jou toegewezen marktsegment. Met oog voor de klant heb jij de oplossing voor elk energie distributie vraagstuk.

Wat ga je doen bij ABB?
Als onze Segment Manager vertrouwen we je binnen het Heavy Industry & Utility sales team een marktsegment aan je toe, met wie je trends – zoals veiligheid, duurzaamheid, en digitalisering – doorneemt. Jij maakt ze enthousiast over deze innovaties en adviseert hen over de mogelijkheden die ABB te bieden heeft. Elke klant verdient een passende oplossing, die jij achterhaalt door oprecht nieuwsgierig te zijn naar hoe een bedrijf in elkaar zit. Zo signaleer je verkoopkansen en kom jij met je commerciële vaardigheden in actie om onze oplossingen en diensten in de markt te zetten.

Verder:
• Overleg je regelmatig met technici binnen en buiten ABB over nieuwe oplossingen en ontwikkelingen.
• Begeleid je omvangrijke commerciële trajecten
• Ben je in staat jouw netwerk actief te onderhouden en uit te breiden op alle niveaus binnen de organisatie van de klant.
• Wil je jouw commerciële en technische kennis graag verder ontwikkelen.
• Krijg je veel ruimte om deze functie op je eigen manier in te vullen en veel verantwoordelijkheid in het nemen van beslissingen.
• Ben jij het visitekaartje van ABB naar onze klanten.

Wie zijn wij?
ABB is een technologieleider die de digitale transformatie van industrieën aanstuurt. Voortbouwend op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie vervult ABB vandaag de dag een leidende rol voor digitale industrieën met vier klantgerichte wereldwijde businesses: Electrification, Industrial Automation, Motion, en Robotics & Discrete Automation. De leidende rol op digitaal terrein is gefundeerd op het gemeenschappelijke digitale ABB Ability™ platform.
Je gaat aan de slag bij de sales afdeling van ELDS binnen onze divisie Electrification. Deze afdeling is gespecialiseerd in de levering van laag- en midden-spanning oplossingen en diensten. Wij zijn een wereldspeler op het gebied van slimme, veilige, duurzame , en betrouwbare oplossingen voor de distributie van elektriciteit. Onze klanten bevinden zich in de markten utiliteit, industrie, en transport & infra.
Jouw toekomstige manager is Peter den Haan, die zijn salesteam coachend leidt. Dat betekent bijvoorbeeld dat je voldoende ruimte krijgt om een eigen invulling te geven aan deze functie.

Wie ben jij?
Je bent extravert en gedreven van aard. Die gedrevenheid helpt je om het verantwoordelijke segment beter te leren kennen, plannen te maken, en uit te voeren. Je weet te overtuigen en kan op enthousiaste wijze anderen meenemen in jouw verhaal. Een afwachtende houding past dan ook totaal niet bij je, omdat je juist zelf graag het initiatief neemt. Je kunt je inleven in het segment en de klanten, en je bent doortastend genoeg om de klantvraag boven water te krijgen.

ABB zoekt een segment leader / accountmanager met:
• Een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van Elektrotechniek en/of Energietechniek, eventueel aangevuld met (Technische) Bedrijfskunde.
• Meer dan 7 jaar ervaring in een buitendienstfunctie.
• Kennis van laag- en midden-spanning installaties
• Aantoonbare commerciële vaardigheden en technische kennis.
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
• Een rijbewijs B.

Wat heeft ABB jou te bieden?
Er ligt een prachtige functie op jou te wachten waarin je je 40 uur per week in de wereld van de Energie distributie mag storten. We bieden je een goed salaris (cao metaalelektro), inclusief een 13e maand met daarbovenop een aantrekkelijke bonusregeling. Komt het je soms beter uit dat je thuis werkt? Geen probleem. En als je wel de deur uit moet, heb je de beschikking over een auto van de zaak.

Bij ABB krijg je veel mogelijkheden om je via cursussen en opleidingen verder te ontwikkelen en door te groeien binnen ons bedrijf.
Daarnaast krijg je van ons 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen. Ook kun je als medewerker deelnemen in het aandelenprogramma van ABB.

Heb je interesse in deze vacature?
Reageer dan zo spoedig mogelijk door online te solliciteren. De link naar onze carrière website is http://new.abb.com/benelux/carrieres. Je kunt je brief en cv uploaden door bij de vacature te klikken op de button “Solliciteer nu”.

Voor vragen kun je terecht bij Jacqueline Pereboom, corporate recruiter, via 010 – 407 82 14 of soll@nl.abb.com.

Lees meer…